Szerszeń

Szerszeń (Vespa crabro) – gatunek owada z rodziny osowatych. Szerszeń najczęściej występuje w lasach liściastych, w dziuplach dębu. Coraz częściej zdarza się, że gniazdo zakładane jest w pobliżu miejsc zamieszkiwanych przez ludzi (w szczelinach dachu, dziurach w ścianach itp).

Szerszenie żywią się owadami, sokami niektórych drzew, a także owocami. Podobnie jak w przypadku osy, użądlenie szerszenia może być śmiertelne dla alergików.

Więcej - usuwanie szerszeni Wrocław

Jak pozbyć się szkodników

DDD Serwis
mgr inż. Mateusz Krzyżowski
Członek Polskiego Stowarzyszenia Pracowników Dezynfekcji Dezynsekcji i Deratyzacji

+48 506 11 77 11
+48 663 11 77 11

E-mail: dddserwis@wp.pl 

ul. Wielka 59/14
53-338, Wrocław

Usługi wykonujemy na terenie całego województwa dolnośląskiego.